Vrienden schutterswereld!

Wikivizier is een onafhankelijk, inspirerend en laagdrempelig online platform voor mensen die zich willen informeren of een bijdrage willen leveren voor het Limburgs Traditioneel Schieten.
Je vindt er interessante onderzoeksresultaten, succesvolle praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak, inspirerende meningen van geïnteresseerden over actuele onderwerpen mbt de Limburgse Schutterijen.
Door artikelen te schrijven en te reageren op die van anderen deel je kennis, zorg je voor boeiende discussies en bouw je mee aan het netwerk voor de reduceren van hinderbelevenis door het Limburgs Traditioneel Schieten . Iedereen met een passie voor tekst en communicatie mbt het onderwerp Limburgs Traditioneel Schieten kan meedoen.
Voor dit doel van Wikivizier kunnen het best Wiki’s worden gebruikt om virtueel samen te werken en kennis te delen (zie voorbeeld wikimedia).
De term wiki… is afgeleid van het woord wiki wiki, dat uit het “Hawaïaans” komt en ‘snel, vlug, beweeglijk’ betekent.
In onze informatiewereld wordt met het begrip wiki of wiki wiki een verzameling van “Hypertext” op een internetsite bedoeld waarop iedereen kan reageren en publiceren en die samen onderhouden wordt. Wikivizier wil daarmee voor “Het Limburgs Traditioneel Schieten” een begin maken.
…. lees hier verder
!

3 gedachten over “Vrienden schutterswereld!

 1. O. Jager

  Net de artikel in De Limburger van donderdag, 28.03.13 gelezen.
  Super, Just on time voor begin van de schietseizoen wordt aandacht aan het Limburgs traditioneel Schieten in De Limburger besteed.
  “Schutters moeten blauwe lucht zien”, moeten kunnen knallen en daarbij de milieuvoorschriften in acht kunnen nemen. Daarvoor zijn de Limburgse Schutterijen door de gezagvoerder met meer dan 1 miljoen belastingsgeld gesubsidieerd. De tonnen lood komen nu gelukkig niet meer in de natuur terecht.

  Reageren
 2. Jan de Schot

  Ik geloof het tikt niet goed!”
  Maar voor de omwonenden is de geluidssituatie door de komst van de kogelvangers eerder achteruit gegaan.
  Met zware buksen wordt op gedempte kogelvanger geschoten diens inslaggeluid “klak” volgens bewoners in heel Limburg nog meer geluid veroorzaken. Bovendien worden de schietlocaties vanwege de introductie van de kogelvanger vaak naast sportvelden of tennisvelden verplaatst.
  Deze liggen voor een “knal-sport” te dicht bij de bebouwde kom en verhogen de geluidsoverlast door verkeer, vliegtuigen etc.
  Voor hun die zelf in een cirkel van meer dan 300 meter afstand van een schietboom wonen is er geen sprake van “tik,tik,tik” maar een duidelijk verlies van leef- en woongenot.

  Reageren
 3. Dany

  Jan, je hebt volledig gelijk. Het gaat echt niet om “tik,tik,tik” maar daarom dat iedere 30 seconden tijdens hun oefeningen in de avonduren knallen van meer dan 70 dB(A) in de omgeving van 300 meter te horen zijn.
  Ik zelf woon aan de rand van het buitengebied op een afstand van 32 meter van een schietboom. Die heeft nu een “gedempte” kogelvanger.
  Hoewel de buurt op verplaatsing heeft aangedrongen, kan dat volgens de gemeente niet. De bouwvergunning van de kogelvanger is volgens hen onherroepelijk en ons bezwaarschrift tegen deze vergunning is niet-ontvankelijk verklaard. Er zal dan ook geen ruimte voor een belangenafweging bestaan.
  Volgens mijn metingen met een I-pad veroorzaken de inslag-geluiden tegen de plaat van de kogelvanger 85 dB(A) en dat bij een omgevingsgeluid in de avonduren van 35 – 40 dB(A).

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *