kwart slag op zaterdag

Een kwart slag voor LTS op zaterdag (20.11.2016)

Het voornemen om de schietboom een kwart slag te draaien is all in de rechtbank door de schutterij Sint Sebastianus aangekondigd worden. In de regio editie Heuvelland van krant De Limburger is deze maatregel voor een verdere geluidsreductie van de buks en kogelvanger nog eens herhaald. de-limburger

Vergunning voor schietboom in Mheer opnieuw vernietigd

RENÉ WILLEMS ( De Limburger 18-11-2016 )
Voor de vierde keer op rij is de vergunning voor de schietboom van schutterij Sint-Sebastianus in Mheer door de rechtbank vernietigd. Opnieuw concludeert de rechter dat het onderzoek naar mogelijke geluidsoverlast niet voldoet. Omwonenden van het schietterrein procederen al vijf jaar tegen de schietboom met kogelvanger. „Wij hebben gewoon last van die mast”, zegt Rüdiger von Höfen, „de inslagen van de kogels in die kast zijn ronduit storend.”
De vergunning voor de schietmast is al drie keer eerder door de rechtbank van tafel geveegd. Ook nu, bij de vierde rechtszaak, trekt de gemeente Eijsden-Margraten aan het kortste eind. Het probleem is dat de gemeente vasthoudt aan theoretische berekeningen, concludeert Von Höfen: „Er is nog niemand bij ons thuis komen meten als de schutterij oefent. Logisch, want dan zou blijken dat die rekentrucs niet kloppen.”
De uitspraak van de rechter is voor de schutterij de zoveelste tegenslag.„We hebben alles gedaan om de geluidsoverlast te beperken”, zegt voorzitter Fons Bastings. „Als enige schutterij leggen we onze buks in een geluiddempende kast als we schieten. Maar het is nóg niet goed.” Overdag voldoet de schutterij aan de geluidsnorm die in de vergunning is gesteld. ’s Avonds na zeven uur is het geluid echter twee decibel te luid. De schutterij overweegt om volgend seizoen op de zaterdagmiddag te schieten: „Dan beginnen we wat eerder en stoppen we om zeven uur”, zegt Bastings.
De schutterij kan de schietboom ook een kwart slag draaien. „Dat kost echter een paar duizend euro”, legt Bastings uit. „Voordat we dat doen, willen we zekerheid dat het probleem daarmee ook definitief is opgelost.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *