voorlopige voorziening

verzoek voorlopige voorziening… (07.05.2015)

hangende bezwaar omgevingsvergunning schietboom An Mhaerebaom te Mheer.
Het is een feit dat de Schutterij naast de reguliere trainingen, 6 keer per jaar extra gebruik wil maken van de schietinstallatie, daarnaast nog 8 keer een activiteit wil uitvoeren en ook nog een exercitiepeleton wekelijks wil laten oefenen. voorlopige voorziening
Op basis van 24 seizoenweekeinden (april-september) op vrijdag beginnend kunnen aan 38 dagen tijdens 150 uren maximaal 18.000 schoten tot geluidsoverlast in het landelijk gebied zorgen. Bovendien mogen ook gastverenigingen komen schieten, alleen met omkasting maar er wordt niet gewezen op welk soort buks en welk type kruit of kruitdosering.

Nu laten al indicatieve metingen zien dat zelfs bij wind in richting van de schietpaal sprake is van schietgeluiden rondom 80 dB(A) en een woonomgeving met een omgevingsgeluid onder 40 dB(A). Al bij een verhoging van 10 dB(A) is er sprake van een verdubbeling van het waarneembaar geluidsniveau. Daarmee wordt niet alleen het avondlijke omgevingsgeluid door een 16 keer zo sterk knalgeluid van buks en kogelvanger verstoord.
Zelf als de men van een door het schutterijwezen aanvaardbaar verklaard knalniveau van 67.5 dB(A) uitgaat, is er nog steeds sprake van een meer dan drie keer hoger verstoring van het landelijke omgevingsgeluid.
Gelet op deze voorspelbare geluidshinder hebben belanghebbenden toch maar op 6. mei 2015 besloten een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter sector Bestuursrecht aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *